Wijnarrangement

Wijnarrangement bij uw diner of feest

Naast koken is wijn mijn andere grote liefde. Het zorgvuldig combineren van deze twee in wijn-spijscombinaties is is een kunst op zich waar ik veel plezier aan beleef.

Regelmatig bezoek ik Europese wijngebieden op zoek naar mooie en vooral verrassende wijnen, die als ondersteuning bij een gerecht geschonken kunnen worden. Soms start ik met een wijn en maak daar dan een gerecht bij, zodat de smaak en finesse van de wijn maximaal tot uitdrukking komen. De genoemde wijnen in de arrangementen zijn voorbeelden en onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts een selectie van de mogelijkheden binnen het prijssegment.

Zilver €6,- per glas

Riesling (DE)

Catarratto Zibibbo (IT)

El Ternero viura, witte Rioja (SP)

Azpillaga Urarte, Rioja (SP)

Regent, Christ (DE)

Gewürztraminer linie M, Christ (DE)

Les traversets malbec, Cahors (FR)


Per fles €30,00

Goud €8,- per glas

Steile Stuck, Riesling (DE)

Chenin Blanc, Vouvray Bredif (FR)

Syrah Reserve 2015, Christ (DE)

Nebbiolo, Azelia (IT)

la Gorgée de Mathis Bacchus, Cahors

Grand Amour, La Gontarde (FR)Per fles: €40,-

Naast de bekendere druivenrassen ben ik altijd geïnteresseerd in de wat onbekendere druiven, die vaak uitstekend in hun streek geproduceerd worden. Zo vond ik in de Barolo-streek in Piemonte (Italië) de druif Arneis, een druif waarvan witte wijn gemaakt wordt en die alleen in deze streek een  kwaliteitswijn oplevert. Uit Duitsland haalde ik een wijn gemaakt van een regionaal bekende druif, de Scheurebe (kruising tussen Silvaner en Riesling), met prachtige tonen van zwarte bes (cassis).

Uit Frankrijk schenk ik een mooie Malbec uit de AOC Cahors van het huis Berangeraie. Over het algemeen bezoek ik kleine familiebedrijven. Ook het Duitse wijnhuis Christ, waarvan ik meerdere wijnen kan schenken, behoort tot deze categorie.

Naast de wijnen die ik zelf ter plaatse aanschaf, bezoek ik ook proeverijen van importeurs om wijnen uit te zoeken die bij mijn gerechten passen.

Wouters keuken