Wijnarrangement

Wijnarrangement bij uw diner

Naast koken is wijn mijn andere grote liefde en het combineren van deze 2 in wijn spijscombinaties is natuurlijk helemaal leuk.

Regelmatig bezoek ik Europese wijngebieden op zoek naar mooie en vooral verrassende wijnen die als ondersteuning bij een gerecht geschonken kunnen worden. Soms start ik met een wijn en maak daar dan een gerecht bij zodat de smaak en finesse maximaal tot uitdrukking komt.

 

 

Naast de bekendere druivenrassen ben ik ook altijd geïnteresseerd in de wat onbekendere druiven die vaak uitstekend in een streek tot zijn recht komen. Zo vond ik in de Barolostreek in Piemonte (Italië) de druif Arneis, een druif waar witte wijn van gemaakt wordt en alleen in deze streek goede kwaliteit wijn oplevert. Uit Duitsland haalde ik een wijn gemaakt van een regionaal bekende druif, de Scheurebe (kruising tussen silvaner en riesling), met prachtige tonen van zwarte bes (cassis).

 

Uit Frankrijk schenk ik een erg mooie Malbec uit de AOC Cahors van het huis Berangeraie. Over het algemeen bezoek ik kleine familiebedrijven. Ook het Duitste wijnhuis Christ waarvan ik meerdere wijnen kan schenken behoort tot deze categorie.

Naast de wijnen die ik zelf meeneem bezoek ik ook proeverijen van importeurs om wijnen uit te zoeken die bij mijn gerechten passen.

De wijnen worden geschonken vanaf €4,- per glas, een laagdrempelige prijs waarvoor ik verrassende en kwalitatieve wijnen kan schenken en de beleving van het diner kan verrijken. Mocht u liever een fles afnemen ipv een arrangement waarbij bij iedere gang een andere wijn wordt geschonken dan kan dat natuurlijk ook. Voorbeelden van welke wijnen er geschonken worden treft u in in de diverse arrangementen, uiteraard wisselt de invulling per diner door invulling menu, voorraad en nieuwe ontdekkingen.

Brons €4,50 per glas

Schaurebe van Weingut Christ (DE)

Riesling van Weingut Christ (DE)

Arneis van cantina del nebbiolo (IT)

Barbera d'alba, C del nebbiolo (IT)

Dornfelder, Christ (DE)

Mountain red, Thelema (ZA)

Lecea, Rioja crianza (SP)

 

per fles: €22,50

Zilver €6,- per glas

Riesling (DE)

Catarratto Zibibbo (IT)

El Ternero viura, witte Rioja (SP)

Azpillaga Urarte, Rioja (SP)

Regent, Christ (DE)

Gewürztraminer linie M, Christ (DE)

Les traversets malbec, Cahors (FR)

 

Per fles €30,00

Goud €8,- per glas

Steile Stuck, Riesling (DE)

Chenin Blanc, Vouvray Bredif (FR)

Syrah Reserve 2015, Christ (DE)

Nebbiolo, Azelia (IT)

la Gorgée de Mathis Bacchus, Cahors

Grand Amour, La Gontarde (FR)

 

 

Per fles: €40,-

© Wouters Keuken info@wouterskeuken.nl KvK: 62721526 Bankrekening: NL63INGB0006782969